Сензационна диетична лазаня без тесто - вече може да хапвате до насита, без да се тревожите за фигурата си!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Сензационна диетична лазаня без тесто - вече може да хапвате до насита, без да се тревожите за фигурата си!
Сензационна диетична лазаня без тесто - вече може да хапвате до насита, без да се тревожите за...
admin
Добавена от: admin
10118
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. кайма (от месо по желание)
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
800 гр. нарязани домати от консерва
3 пресни тиквички
300 гр. меко сирене (Рикота)
50 гр. пармезан (кашкавал)
450 гр. моцарела
1 яйце
босилек по желание
сол и черен пипер
 

В дълбок съд на висока температура запържете каймата 4 до 5 минути, докато получи тъмнокафяв цвят. Извадете месото и го оставете настрана, след което отстранете евентуалната течност от съда.

В същия съд поставете една супена лъжица зехтин и нарязания лук. На умерена температура запържете лука 3-4 минути, докато омекне. След това добавете нарязания чесън и запържете още една минута. Добавете доматите от консерва, подправете с босилек, сол и черен пипер. Намалете на ниска температура и оставете соса бавно да къкри около половин час, докато се сгъсти.

През това време измийте тиквичките, нарежете ги на тънки филийки, посолете ги и ги оставете да се отцеждат около 15 минути, за да извлече солта излишната вода. С хартиена салфетка добре ги попийте, след което ги прехвърлете в грил-тиган да се запекат 2-3 минути от всяка страна.

В купа смесете Рикотата, настъргания пармезан и яйцето, след което започнете да редите лазанята. На дъното на подходящ съд поставете една трета от изпърженото мляно месо, върху него подредете една трета от тиквичките, след това - една трета от доматения сос и сместа със сирене, а над всичко добавете моцарелата, нарязана на малки кубчета. Поставяйте продуктите в същия ред, докато ги изчерпате, като последната една трета от моцарелата заделете. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 190 градуса около половин час, покрита с алуминиево фолио. Свалете фолиото, добавете останалата моцарела и печете още 20 минути, докато цялото сирене се разтопи по повърхността на лазанята.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft