Сиропирани турски сладки (Шекерпаре)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Сиропирани турски сладки (Шекерпаре)
Сиропирани турски сладки (Шекерпаре)
admin
Добавена от: admin
216659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
4 ч.ч. брашно
10 г бакпулвер
250 г маргарин
1 жълтък
20 г бадеми

За сиропа:
3 1/2 ч.ч. вода
3 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. лимонов сок

Време: 30 минути

Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине. В дълбок съд се разбиват яйцата (2 бр), прибавя се предварително разтопеният и охладен маргарин (250 г), пресятото брашно (4 ч.ч.) и бакпулвера (10 г). Омесва се меко тесто, от което се оформят топчета с големина на орех. Топчетата се нареждат в плитка, намазнена тава, като леко се притискат, за да придобият по-плоска форма. Отгоре се намазват с разбития жълтък и върху всяка сладка се забожда по един бадем (или друга ядка). Пекат се около 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изваждат се и горещи се заливат със студен сироп, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 5-10 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft