Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!
Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!
admin
Добавена от: admin
28950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За корите:

7 големи (63 - 73 гр) яйца

7 супени лъжици захар

7 супени лъжици брашно

За крема:

5 големи яйца

200 гр. пудра захар

1 пакетче ванилова захар

200 гр. тъмен шоколад с 70% какао

250 гр. масло на стайна температура

За глазурата:

200 гр. захар
 


Тортата е съвсем проста откъм съставки, но начинът на подреждане и декориране и особеният й вкус я правят истинска добра стара класика.

Изрежете 8 кръга от хартия за печене с диаметър 22 см. Загрейте фурната на 170 градуса.

Разбийте яйцата със захарта дълго време, докато получите съвсем светла, гъста пяна (някъде около двадесет минути). Добавете брашното и разбъркайте с шпатула, като обръщате отдолу-нагоре, за да не спаднат яйцата.

След това поставете по 3 големи пълни супени лъжици от сместа върху всеки кръг хартия и изпечете тънки кори (поставете във форма със същия размер или сложете кръговете хартия върху тавата от печката). Имайте предвид, че печенето продължи съвсем кратко, не повече от 5 минути и корите трябва да са светли. Оставете ги една върху друга да се охладят.

На съвсем слаб огън или на водна баня разбийте яйцата с двата вида захар, докато станат гъсти и лепкави. Прибавете шоколада, разбъркайте да се разтопи, след което оставете така получената смес да се охлади. Разбийте маслото на пяна, след което прибавете в него крема от яйца и шоколад, непрестанно разбивайки, докато получите пухкав и лъскав крем.

Заделете една кора настрана. Оставете малко от крема за украса.

С останалия крем съединете корите и намажете цялата торта отстрани и отгоре. От заделения крем близо до външния ръб на тортата с шприц оформете 8 - 10 розички. Оставете тортата в хладилника.

За глазурата - направете от 200 гр. захар светъл карамел. Излейте го върху отделената предварително кора. Когато малко, съвсем малко се поохлади, с горещ нож нарежете кората на 8 - 10 триъгълника, в зависимост от това колко розички сте направили.

Когато съвсем изстине карамелът, подредете триъгълниците върху тортата. Това е!
 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft