за тестото:
	1 ч. ч. вода
	2 ч.ч. растително масло
	1 ч.л. бакпулвер
	брашно колкото се поеме
	няколко карамфилчета
	за плънката:
	1 ч.ч. счукани орехови ядки
	1 ч.л. канела
	2 с.л. кристална захар
	1 с.л. галета
	2 с.л. горещо мляко
	малко настъргана лимонова кора
	за овалване:
	2-3 с.л. пудра захар
	1 пакетче ванилия
	Приготвя се меко тесто от брашното, пресято с бакпулвера, растителното масло и водата и се накъсва на еднакво големи топчета. Във всяко от тях се прави вдлъбнатина, която се запълва с част от плънката, приготвена от предвидените продукти.
	Топчетата се оформят като круши с по 1 карамфилче в основата, които се слагат в намазана с растително масло тава и се пекат в умерена фурна (180-200°С) до светлорозово оцветяване.
	Като изстинат, крушите се пускат за няколко минути в кипяща вода и веднага се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилията.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








