 
                
             Десерти
                                
                            
                        
                        Десерти
                        Мойте Рецепти
2 яйца
200 гр. брашно
1 портокал
1 лимон
2 пълни супени лъжици захар или пудра захар
олио за пържене
пудра захар
От яйцата и брашното замесете равномерно твърдо тесто. При месенето хубаво удряйте тестото в масата, за да се получи гладко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете да престои 30 минути на стайна температура. 
През това време поставете лимона и портокала във вода със сода за хляб. След това ги измийте и ги избършете добре.
Тестото разделете на две части. 
От едната част с точилка разточете много тънка правоъгълна кора с дебелина 2 мм. Поръсете я с 1 супена лъжица захар и настържете отгоре кората от портокал. Увийте на здраво руло и го нарежете на рулца с дебелина 1 см. 

Същата процедура повторете и с останалата част от тестото, само че върху тази кора настържете лимоновата кора.

Готовите рулца изпържете в по-голямо количество олио на умерен огън, докато получат светлокафяв цвят.


Още топли, оваляйте пърженките в пудра захар.
Забележка: Може да приготвите пърженките и с обикновени кори за баница, просто направете рулата от няколко слоя кори, за да не са прекалено тънки.


 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








