Сладоледена торта с шоколад и бисквити
    
    
     
                
            
                 3 Юли 2012
            
            
            140120
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Бисквитите се смилат на трохи и се омесват с маслото, захарта и 2-3 супени лъжици вода. Дъното на тортена форма се покрива домакинско фолио и бисквитената смес се разстила на пласт с дебелина 1 см. /по дъното и стените/. Формата се слага във фризера за 20 минути, за да се стегне основата на тортата. Върху този блат се поръсват част от натрошените предварително бонбони и се изсипва и заравнява сладоледът. Сметаната се разбива на крем и се смесва с шоколада и с получения крем се залива тортата. Поръсва се с начупените шоколадови бонбони, а може с шоколад и сурови ядки.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








