Случайно видях завещанието на масичката до леглото на майка ми, избухна в сълзи, когато го прочетох

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Случайно видях завещанието на масичката до леглото на майка ми, избухна в сълзи, когато го прочетох
1470
Случайно видях завещанието на масичката до леглото на майка ми, избухна в сълзи, когато го прочетох

Най-трудното в живота е да приемеш факта, че родителите не са вечни. Ние порастваме, имаме противоречия с родителите си, губим време за кавги и негодувания. И тогава съжаляваме, че сме прекарали толкова малко време заедно, не сме ги питали толкова често как са и без най-скъпите хора на света сме толкова самотни. За съжаление семействата често имат разногласия на базата на разделяне на имуществото. 

Завещанието на майката на Ирина беше неприятна изненада за нея .

 

„Мама вече не е млада. Наскоро дойдох да я посетя, задуших картофи, почистих къщата. И преди да седна да си почина и да пия кафе, забелязах на тоалетката листове. Това беше завещание. Неволно започнах да го чета ”, казва Ирина.

 

ЗАВЕЩАНИЕТО НА МАМА

„Мама винаги отделяше еднакво внимание на мен и Вера. Дори не можех да си помисля, че тя няма да ме спомене в завещанието си. Откакто видях нейната воля, имахме голяма битка. И въпреки че сега разбирам, че майка ми не ми е пожелала нищо лошо, не мога да й простя.

По някаква причина майка ми реши, че цялото имущество трябва да бъде прехвърлено на по-малката дъщеря, а аз останах без нищо. Когато я попитах защо прави това, майка ми каза, че имам всичко, а животът на Вера не е лесен.

Да, завърших университета, работя на добра работа. Съпругът ми също прави добри пари, но самият факт, че името ми не е в завещанието, е просто смущаващ. Вера нямаше късмет със съпруга си, той я остави с малко дете преди година. Оттогава Вера си намери работа на непълно работно време и се опитва да свърже двата края. Затова майка ми реши да ѝ остави апартамента си и спестяванията си. Но аз също съм нейна дъщеря и заслужавам подкрепата на майка си, нали? И ако сестра ми се нуждаеше от помощ, никога нямаше да й откажа това. Реших да поговоря с майка ми.

В резултат на това тя промени решението си и завещанието, което беше съставила преди това, влезе в сила. В предишния документ името ми се споменава като наследница. Но това не променя това, което направи мама. В крайна сметка, ако не я бях убедила, тя нямаше да помисли да ме запише в завещанието си.

Обидена съм, че в очите на майка ми изглеждам като човек, който може да направи лоши неща на семейството ми. Дадох ли основание да мисля така за мен? Винаги съм се опитвала да помогна на майка си с каквото мога. Струва ми се, че това е достатъчно, за да ми има доверие.

Вера беше изненадана, когато разбра за завещанието. Тя каза, че така или иначе ще ми даде половината от имота. Но тя разбира обидата ми. И все пак в душата ми все още има горчилка. Изглежда, че майка ми също е поискала прошка, но аз просто не мога да й простя. "

СЪВЕТ

Майката е най-скъпият човек на света. Трябва да оценявате всяка минута до нея и да се опитате да подкрепите във всичко това, което животът ви е дал. Никакви материални облаги не могат да заместят любезните съвети на майка ви и емоционалните срещи през уикенда. Обидата срещу родителите е последното нещо. Те направиха всичко възможно, за да зарадват децата си. Никога не се обиждайте на майка си, защото когато тя си отиде, ще съжалявате до края на живота си за думите, хвърлени в разгара на момента.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft