Солен кекс с пъстра плънка

вход през zajenata.bg
Солен кекс с пъстра плънка
admin
Добавена от: admin
4237
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
50 мл олио
250 гр. брашно
1 бакпулвер

За плънката:
200 гр. гъби
1 глави лук
1 настърган морков
магданоз
черен пипер
сол

Първо нарежете на ситно продуктите за плънката (лук, морков, гъби, магданоз и подправки). Запържете ги в малко олио и оставете плънката да изстине. Междувременно разбийте яйцата на пяна. Добавете киселото мляко, олиото и малко сол и разбъркайте. След това прибавете постепенно брашното, смесено с бакпулвера, като бъркате внимателно, докато се  получи хомогенна смес. Към гъбената плънка добавете 2 с.л. от кексовото тесто и разбъркайте. Прехвърлете тестото в продълговата форма за кекс (тавичка), предварително покрита с намазнена хартия за печене. В средата на сместа изсипете гъбената плънка (като гребен), като леко притискате сместа надолу, до дъното. Изпечете кекса в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Оставете го да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!

Забележка: С продуктите за плънката може да импровизирате и да добавите каквото обичате.

Автор: lakomnik.bg

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft