Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази рецепта!
Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази...
admin
Добавена от: admin
5840
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
3 яйца
2 малки чаши олио
2-3 шепи захар
кората на един лимон
1 кубче мая
1/2 л прясно мляко
жълтък за намазване
маргарин/масло за намазване
100-тина грама стафиди, предварително накиснати в ром и отцедени
За плънката:
мармалад по избор - използвайте различни видове
шоколад
локум
орехи 

Замесва се тесто от брашното, захарта, олиото, захванатата предварително мая (в малко топло мляко с щипка захар и няколко лъжици брашно), останалото хладко мляко, яйцата, лимоновата кора (настъргана), стафидите. и се оставя да втаса хубаво (докато удвои обема си). Ако е меко тестото, добавете още брашно, но внимавайте да не го направите твърдо. 
След като тестото втаса, разделете го на 9 топки. От всяка топка разточете правоъгълна кора, всяка кора намажете с мармалад по желание (може вместо мармалад да използвате шоколад, орехи, локум или каквато плънка предпочитате). Навийте корите на руло. След това от всеки три рула сплетете плитка, а краищата прикрепете с клечка. Оставете козунаците отново да втасат. 

специален градски козунак

специален градски козунак 1

специален градски козунак 4

След това ги намажете с разбит жълтък (с 2-3 капки олио и 2-3 капки прясно мляко). Поръсете със семена по желание. Отгоре сложете няколко бучки масло или маргарин. 

специален градски козунак 2
Изпечете козунаците в предварително загрята фурна на 200 градуса около `15-20 мин., в зависимост от фурната, а след това ги покрийте с хартия за печене и ги допечете при температура 170-180 градуса още 20-25 мин. 

специален градски козунак 5
Когато са готови, покрийте с чиста кърпа, пъхнете в плик, покрийте и него с кърпа, за да омекнат хубаво. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft