Как да почистим ютията вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Съвети за почистване на ютия
14488

Съвети за почистване на ютия

Дори и на опитните домакини се случва да позанемарят ютията – дали от бързане или от невнимание. Дори и самопочистващите се парни машини понякога се сдобиват с тъмни засъхнали петна по повърхността си. Ето няколко кухненски трика, с които успешно да завършите операция гладене.

За засъхнали и наслоени петна от по-твърд характер загрейте ютията на най-високата й температура и прокарайте повърхността върху парче вестник. Плъзгайте докато ютията се изчисти.

Ако петната върху повърхността не са толкова стари, можете да използвате разтвор на амоняк и малък парцал. След като ютията е чиста, изплакнете с чист парцал напоен с вода.

Оцетът е ефективно средство за почистване и на метални повъхности, като тези на повечето ютии. С него можете да забършете, както с амоняка. Ако това не подейства, добавете малко сода за хляб върху памучен парцал. Бъдете внимателни, за да не нараните ютията.

За да почистите резервоара – смесете равни части вода и оцет. Изсипете в резервоара, включете парата и оставете така да работи около 3-4 минути. Останалата течност излейте. Преди да използвате ютията по предназначение налейте чиста вода и оставете парата да работи, за да може да почистите от оцета.

На послено място всяка домакиня не трябва да забравя да прочете указанията за експлоатация на ютията, защото те са най-добрата превенция срещу неприятни петна по дрехите след гладене.

1 2 3
4
5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft