Съвсем скоро сменяме стрелките за последен път-Ето кога преминаваме към зимно часово време

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Съвсем скоро сменяме стрелките за последен път-Ето кога преминаваме към зимно часово време
72024
Съвсем скоро сменяме стрелките за последен път-Ето кога преминаваме към зимно часово време

Този месец преминаваме към зимно часово време.

Сменяме времето и в неделя, 28 октомври 2018 година от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един назад, тоест от 4:00 часа става 3:00 часа.

Както е известно, на европейско равнище се обсъжда промяна в регламента за определяне на лятно и зимно часово време. Всяка държава членка трябва сама да избере към кой от сегашните часови варианти ще се придържа в бъдеще.

До момента повече от 12 000 души у нас са гласували по темата в допитване на правителството.

“Експертното мнение на министерството на образованието е в подкрепа на идеята за отмяна на периодичната смяна на лятното със зимно часово време. Тя се осъществява в периода на учебното време и това затруднява работата на децата по отношение на техния дневен режим, особено при преминаването от зимно към лятно часово време – трябва да стават по-рано и в първите часове не са достатъчно работоспособни, концентрацията им е затруднена”, коментира пред “24 часа” Ели Тричкова, експерт в МОН.

Зимното часово време е свързано с нашите географски ширини, което предполага по-добра адаптация на децата, убедени са в министерството. Децата от средищните училища стават по-рано от връстниците си в градовете, за да стигнат навреме, и пътуването им през зимата, когато денят е по-кратък, ще става в светлата част на денонощието.

Децата от средищните училища стават по-рано от връстниците си в градовете, за да стигнат навреме, и пътуването им през зимата, когато денят е по-кратък, ще се извършва в светлата част на деня, коментират експерти от МОН. Те обаче признават, че въпросът не е еднозначен и че учениците в големите градове, които са на двусменен режим са засегнати в еднаква степен и от лятното, и от зимното часово време.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft