Сьомга със сусамена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Сьомга със сусамена коричка
Сьомга със сусамена коричка
admin
Добавена от: admin
3458
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 дебели филета (по 175 гр) от сьомга
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. (45 мл) запечен сусам
1 с.л. (15 мл) масло
1/2 малка главичка червен лук, тънко нарязан
1 1/2 с.л. (22 мл) смлян пресен джинджифил
2 с.л. (30 мл) оризов оцет
1 чаша (250 мл) сметана с масленост 35 %

Поръсете сьомгата със сол и пипер; притиснете кожичката й добре в разстлания сусам. Сложете с кожата надолу върху тавичка, предварително намазана с масло и покрита с фолио. Печете на 230 °C за 10-15 минути, докато рибата пусне бял сос.
Междувременно в голям тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и джинджифила до омекване - около 5 минути. Прибавете оцета и разбъркайте. Оставете да поври, докато оцетът се изпари. Добавете сметаната и оставете соса да заври. Варете около 2 минути, след което подправете със сол и черен пипер.
С лъжичка нанесете от соса върху чинии за сервиране и отгоре подредете сьомгата.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft