Сьомга с коричка от синьо сирене
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            10754
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	сьомга - 4-6 бр.филета или шайби
	синьо сирене - 250 гр.
	аспержи - 300гр.
	масло - 50 гр.
	зехтин - 150 мл.
	лимони - 2 бр.
	черен пипер
	бяло вино - 200 мл. 
Пригответе марината от 100 мл. зехтин, сока и настърганата кора на 1 лимон, виното и черният пипер, сложете рибата в нея да престои 2-3 часа в хладилник.
Отцедете и наредете рибата в подходяща тава за печене, като сложите по едно парче синьо сирене върху всяко филе/шайба. Покрийте плътно с фолио за печене и печете 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Гарнира се със задушените с маслото аспержи и резенчета от другият лимон.
Внимание! Рибата не се осолява!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








