С какво е полезно да се храним преди тренировка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
С какво е полезно да се храним преди тренировка
6608

Забравете за остарелите препоръки да се яде два часа преди и три часа след тренировка. За да има полза от тренировките, трябва да влизате във фитнесзалата сити.

За фитнеса са важни калориите и съставът на храната – белтъчини, мазнини, въглехидрати. Енергията за движения се взима първо от въглехидратите.

Белтъчините възстяновяват органите и тъканите, особено мускулната, след тренировката. Фитнес препоръките са 25 процента от калориите да се получават от белтъчини, 20 от мазнини и 55 от въглехидрати.

Колкото е по-голяма масата на тялото, толкова повече енергия му е необходима и съответно толкова повече калории. Колкото е по-възрастен човек, толкова по-малко калории трябва да приема.

Към дневната ви норма трябва да добавите около 300 калори и, ако смятате да посещавате фитнес залата. С помощта на тези допълнителни калории можете да напомпате мускулите си, да се отървете от мазнинките и да разпределите правилно килограмите си.

Преди тренировка храната трябва да се състои от въглехидрати. Един час преди да влезете в залата, изяжте една чиния спагети или една купа мюсли – това са така наречените бавни въглехидрати.

Ако не сте успели, двадесетина минути преди тренировката изяжте парче хляб, десерт, плодове. Не трябва да ги ядете по-рано, защото в организма ви ще се изработи инсулин и ще сте отпуснати на тренировката.

Мазнини, целулоза и белтъчини тялото ви трябва да получи преди тренировка възможно най-малко, защото те дълго време се усвояват. Не е необходимо да тренирате с пълен стомах.

Абсолютно забранени преди тренировка са сладкиши, зеленчуци, месо, риба, извара . Можете да хапнете картофки. След тренировката трябва да заредите организма си с храна най-късно 60 минути след упрежненията.

В противен случай ще се чувствате като пребити поне два дни. Ако искате да отслабнете, след тренировка изяжте зеленчукова салата и обезмаслена извара, сварено пилешко месо без кожата или немазна риба, приготвена на пара.

Ако искате да напомпате мускули, в деня на тренировката добавете 60 г белтъчини към менюто си. След тренировка наблегнете на мюсли, варено телешко, морски дарове и ориз.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft