Тайна от старите домакини: 1 супена лъжица и тестото ви винаги ще втасва като лудо! БОНУС рецепта за ЛУДО тесто:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайна от старите домакини: 1 супена лъжица и тестото ви винаги ще втасва като лудо! БОНУС рецепта за ЛУДО тесто:
Тайна от старите домакини: 1 супена лъжица и тестото ви винаги ще втасва като лудо! БОНУС рецепта...
1606
Източник: За Жената
Тайна от старите домакини: 1 супена лъжица и тестото ви винаги ще втасва като лудо! БОНУС рецепта за ЛУДО тесто:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако следвате този съвет, никога повече няма да имате проблем с тестото, то няма да „спадне“ или да не се „надигне“ добре. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите тестото като в най-добрите ресторанти:

Ако следвате този съвет, никога повече няма да имате тесто, което пада или не втасва правилно.

Преди да започнете да месите тестото, извадете маслото и яйцата от хладилника и ги оставете за известно време на стайна температура.

тесто шупнало

Снимка: Pinterest

Не прекалявайте с количеството бакпулвер или мая, тъй като има вероятност тестото да се надигне твърде много и следователно да се напука.

Освен това, ще загуби желаната си текстура. Винаги следвайте инструкциите в рецептата.

Винаги поставяйте тестото в предварително загрята фурна, тъй като всички теста, които съдържат бакпулвер или мая, се пекат най-добре по този начин.

тесто на дъска

Снимка: Pinterest

Когато мокрите и сухите съставки се комбинират, протича химическа реакция и тестото веднага започва да втасва.

Изчакайте 10 до 15 минути от момента, в който фурната достигне желаната температура и едва тогава поставете тестото в нея.

Златен съвет: Добавете по една супена лъжица ябълков оцет към всяка партида тесто. Здравословно е, тестото втасва по-добре, а и печените изделия получават страхотен „вкус“!

шупнало тесто

Снимка: Pinterest

Запишете си и тази рецепта за Лудо тесто , което може да престои в хладилника с дни и е идеално за хлебчета, кифлички, пица

Много полезна рецепта, която ще ви спести много проблеми – по този начин винаги ще имате прясно тесто в хладилника и ще можете да вадите колкото ви е необходимо. Единия ден направете мекици, на други - пица, на третия - кифлички…

лудо тесто

Снимка: Pinterest

Това тесто никога няма да ви омръзне. За солени печива добавете сол, а за сладки – захар. Оформя се перфектно, поради което някои го наричат ​​„вълшебно тесто“.

Лудо тесто

Продукти: 

  • 200 мл хладко мляко
  • 1 кубче прясна мая (42 г) или 2 пакетчета суха мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 кг брашно (меко)
  • 1 бакпулвер (10 г)
  • 2 чаени лъжички сол (за солено тесто)
  • 2 чаши кисело мляко (по 180 г всяка)
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 яйца

Начин на приготвяне: 

Сложете 200 мл хладко мляко в дълбока купа и натрошете 1 кубче прясна мая в него, след което добавете 1 чаена лъжичка захар. Разбъркайте, за да разтворите съставките и оставете за около 10 минути, за да се разпени и да се активира маята.

Добавете едно пакетче бакпулвер към един килограм брашно, разбъркайте и направете добре оформена вдлъбнатина.

За соленото тесто добавете две чаени лъжички сол, две чаши кисело мляко, 200 милилитра прясно мляко, активираната мая и две яйца на стайна температура.

Първо разбъркайте с лъжица, след което продължете да месите на ръка. Тестото ще бъде меко и леко лепкаво.

лепкаво тесто

Снимка: Pinterest

Вземете голяма торба, за да поставите тестото в нея, и намажете вътрешността ѝ с мазнина. Изсипете тестото в торбата, изстискайте въздуха и я завържете здраво.

Можете също да го сложите в намазнен пластмасов контейнер и да го затворите плътно с капак или стреч фолио, но е най-добре да го съхранявате в торбичка.

тесто в плик

Снимка: Pinterest

тесто в торбичка

Снимка: Pinterest

Върнете торбичката в купата и я поставете в хладилника. След като тестото втаса, можете да го използвате (в рамките на няколко часа).

милинки от тесто

Снимка: Pinterest

С намазнена ръка или шпатула откъснете колкото ви е необходимо. Завържете отново плика по същия начин, както първия път, след което върнете тестото в хладилника. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft