Танина погача
    
    
    
                
            
                 4 Декември 2014
            
            
            17809
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Стъпка 1 
В малко топло мляко заедно със захарта се разтваря маята и се оставя да втасва. От всички съставки са замесва меко тесто. Тестото се разделя на три равни части, които се оформят на рула, а после се нарязват на топки. Топките се сплескват между дланите.
Стъпка 2 
Маргаринът се разтопява и се смесва с олиото, да се охлади. Всяко сплескано топче се потапя в сместа от маргарин и олио и се нареждат в тавичка едно до друго, за да се оформи кръг. В средата се поставят три сплескани топки, които малко сме издължили.
Стъпка 3 
Погачата се поръсва със сусам в количество по желание. Пече се на 170 градуса, докато се зачерви и се отдели от краищата на съда.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








