400 г телешко месо
	600 г картофи
	2 моркова
	1 глава лук
	400 г домати
	1 к.ч. фиде
	1 яйце
	200 г кисело мляко
	сол
Време: 180 минути
Телешкото месо (400 г) се нарязва на хапки и се сварява до пълно омекване. Картофите (600 г) се обелват и нарязват на кубчета, както и морковите (2 бр) и лукът (1 глава). Доматите (400 г) се рендосват. След като телешкото месо се свари, се изважда, а бульонът от него се прецежда. В прецедения бульон се слагат нарязаните на кубчета зеленчуци и фидето (1 к.ч.). Щом картофите омекнат, се добавят настърганите домати (400 г) и месото. Супата се оставя да ври за още 15 минути. Накрая се застройва с разбитото в киселото мляко (200 г) яйце (1 бр) и се посолява на вкус. По желание се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








