Тестени ладии със сиренце
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            10931
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част плънката. Краищата се обръщат навътре, за да оформи цървулче. Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180-200 С. Малко преди да са напълно готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








