Тирамису
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            95830
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	1. Отделяме белтъци и жълтъци и разбиваме белтъците на пухкав сняг. Прибавяме захарта към жълтъците и разбиваме 2-3 мин.
	2. Добавяме „Маскарпоне” и разбиваме още 2-3 мин. на средна мощност. Прибавяме разбитите белтъци и разбъркваме 2-3 мин.
	3. Наливаме десертно вино „Марсала” към охладеното еспресо. Покриваме с бишкоти дъното на правоъгълна тава с размери 30х25 см.
	4. Сиропираме с 1/3 от сместа кафе и вино и нанасяме 1/3 от крема. В същата последователност подреждаме още два пласта. Третият ред бишкоти покриваме само с крем. Оставяме тирамису 5-6 часа в хладилник.
	5. Поръсваме какао с помощта на фина цедка. Нарязваме сладкиша и сервираме.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








