Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки
Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки
admin
Добавена от: admin
9623
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
120 гр. счукани орехи
350 гр. захар
щипка сол
1 ванилия
100 мл вода
30 гр. масло
За украса:
50 гр. бял шоколад
50 гр. тъмен шоколад

1. В касерола се поставят захарта, ванилията, солта и водата, и съдът се слага  на огъня до разтопяване на захарта (сиропът трябва да ври 3-4 минути). 
2. Топлият сироп се разделя на 3 равни части. 
3. Тъмният шоколад се натрошава на малки парченца и се поставя в купа. 
4. С белия шоколад се процедира по същия начин, но се поставя в друга купа. 
5. Орехите се смилат и се поставят в трети съд. 
6. 1/3 от сиропа се слага при смлените ядки и с помощта на шпатула се разбърква бързо, след което сместа се изсипва в правоъгълна тава и се натиска с ръка. 
7. Втората 1/3 от сиропа се добавя при тъмния шоколад и се разбърква до разтопяване на шоколада, след което се изсипва над слоя със смлените орехи. 
8. Последната 1/3 от сиропа се добавя към в белия шоколад и се обработва по същия начин както тъмния шоколад. 
9. Накрая тортата се украсява с разтопен бял и черен шоколад.

Важно:
Трябва да се работи много бързо, защото смесите се втвърдяват много лесно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft