Тялото ви сигнализира, че има проблем, ако имате някой от тези симптоми

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тялото ви сигнализира, че има проблем, ако имате някой от тези симптоми
2908
Тялото ви сигнализира, че има проблем, ако имате някой от тези симптоми

Тялото ни понякога сигнализира за нещо важно, но ние упорито не искаме да забележим това. Ние отписваме всичко, което минава и не ни създава сериозни затруднения. Но този подход към собственото здраве може да бъде изпълнен с неприятни последици.

В медицината има такова нещо като киселинността на тялото. Нивото на окисляване показва колко благоприятно е рН на човек. С какво признаци може да се определи, че имате повишено ниво на киселинност: загуба на мускулна маса, остеопороза, кожни заболявания, умора, чести настинки, ниски нива на хемоглобин, депресия.

При ацидоза или окисляване на тялото не може да функционира нормално: по време на метаболитните процеси и реакциите на клетъчното ниво, минералите, които черпи от мускулите и костите. Поради тази причина костите стават крехки и мускулната маса изчезва.

Последицата от повишената киселинност е недохранване с правилни храни

 Месни продукти и сладкиши повишават киселинността на тялото. Също така, сладките изкушения водят до повишаване нивото на рН на тялото, така че специалистите по хранене и лекарите не препоръчват използването им.

Как може да нормализирате киселинно-алкалното равновесие ? Домати и лимони, въпреки киселия им вкус, елиминират причините за ацидозата. С тяхна помощ можете да неутрализирате излишната киселина в тялото.

Също така е необходимо да се ограничи консумацията на мазни храни и месо, а количеството пресни зеленчуци и плодове в диетата трябва да се увеличи. Зеленчуците и плодовете трябва да са 80-90% от вашата диета .

Специалистите по хранене също силно препоръчват изключването на сладките , поне за един месец или два. И след това ги използвайте в много умерени количества. В ежедневната диета трябва да присъстват цвекло, моркови, зеленчуци, лук и чесън. Тези продукти са незаменими. Освен това трябва да пиете много вода без газирана

Все пак си струва да се обърне внимание на почистващи продукти, които като правило съдържат висок процент на киселина. Тяхното използване може значително да повлияе на киселинно-базовия баланс. По-добре е да ги замените с естествени, например, на базата на цитруси и мента.

Много е важно да се грижите за вашето здраве и да обръщате внимание на различни сигнали от тялото си. В края на краищата доброто здраве е гаранция за щастлив живот. Не забравяйте да споделите този материал с приятелите си!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft