Опасно ли е удължаването на миглите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Опасно ли е удължаването на миглите
532
Опасно ли е удължаването на миглите

Визуално подобни мигли също правят очите ни да изглеждат по-големи и по-изразителни.

От хилядолетия хората се опитват да направят естествените си мигли да изглеждат по-дълги, по-плътни и по-тъмни. Опитваме се да ги извием, да удължим и да приложим фалшиви мигли.

Но наскоро преминахме към удължаване на мигли.

Процедура, която може да създаде известни неприятности. Особено, ако е изпълнен некачествено.

Скритите опасности от удължаване на миглите

Въпреки че удължаването на миглите може да ви даде допълнителен блясък. Но има някои неудобства и рискове.

1. Дразнене на очите
Честото използване на тази процедура може да раздразни клепачите.

Лекарството, използвано за мигли, може не само да навреди на тъканите, заобикалящи окото. Но с течение на времето може да предизвика блефарит, възпаление на клепачите, което също може да предотврати образуването на сълзи.

Сълзите не са само видим израз на силни емоции. Те също са особено важен компонент за здравето на очите. Вашите сълзи помагат да поддържате очите си влажни, а също така да премахнете остатъците и дразнителите от роговицата.

Блефаритът може да бъде остър или хроничен и, за съжаление, не може да се лекува.

2. Очни инфекции

Вашите мигли помагат да предотвратите попадането на чужди частици в очите ви. Ако вашите естествени мигли могат да предпазят окото ви от инфекции, не могат ли разширенията на миглите да направят същото?

За съжаление не. Всъщност удължаването на миглите и фалшивите мигли могат да уловят вредните бактерии, включително Staphylococcus aureus (S. aureus), причинявайки различни вредни инфекции.

Тези инфекции могат да причинят язва (бяла бучка на клепача, причиняваща сърбеж, подуване, болка и секреция) и бактериален конюнктивит. Конюнктивитът може да причини зачервяване на очите, сълзене, болка и секреция.
Ако решите да използвате удължаване на мигли, важно е да ги поддържате чисти, да миете редовно ръцете си и да не докосвате очите си.

3. Склерит

Един от страничните ефекти е дразнене на склерата (бяла част на окото).

Предполага се, че фалшивите мигли са инструмент за декорация. Ето защо, последното нещо, от което се нуждаете, е да обърнете повече внимание на червените си, възпалени и сълзени очи.

Така че, ако установите, че удължаването на миглите причинява видимо дразнене и зачервяване на очите, помислете за преминаване към маскара.

4. Алергични реакции

Преди да купите удължаване на мигли или всякакъв друг вид фалшиви мигли, трябва да проучите и да разберете кои точно съставки се съдържат в лепилото. Много потребители ще бъдат изненадани да научат, че някои лепила за мигли съдържат формалдехид, респираторен дразнител и известен канцероген.

Този разяждащ химикал обикновено се използва като химически консервант в медицински лаборатории и морга. И освен това, той може да бъде невероятно вреден за нежната кожа, заобикаляща очите. Какво може да предизвика алергични реакции. Избягвайте продукти, които съдържат формалдехид, които са от съществено значение за опазване здравето на очите и цялостното здраве.

5. Загуба на мигли

Миглите не съществуват само за да изглеждат очите ви по-красиви. Всъщност миглите ви са един от естествените защитни механизми на тялото срещу наранявания на очите. А честото използване на удължаване на мигли може да застраши този важен защитен механизъм.

Един от рисковете от удължаване на миглите е състояние, известно като тракционна алопеция, форма на косопад. Което възниква при прекомерно напрежение на косъма за дълъг период от време.

В допълнение, удължаването на миглите е прикрепено директно към вашите естествени мигли, понякога премахването им може напълно да премахне родните мигли.

Плешивостта на миглите е не само визуално непривлекателна, но също така прави очите ви по-уязвими от наранявания и инфекции.

6. Обриви

Алергичната реакция е най-сериозната реакция на дразнене, което удължаването на миглите може да предизвика. Но има и други по-леки реакции, които могат да бъдат също толкова досадни.

Ако химикалите в лепилото за мигли дразнят кожата ви, може да получите неприятни и сърбящи обриви в областта на очите.

Обрив около очите може да бъде особено досаден, защото се появява в много деликатна зона.

7. Пропуски

Повечето от нас могат да държат ръцете си извън очите, когато сме будни, но когато спим, това е друг въпрос.

Всъщност можете да откъснете миглите си по време на сън, като търкате очи или просто ги завъртите и държите между бузата и възглавницата.

8. Крехки мигли

Освен загуба на косми, причинено от естественото удължаване на миглите, може да доведе и до чупливи мигли.

Това може да остави естествените ви мигли да изглеждат неравномерно. Което е трудно да се маскира.

В допълнение към нежелания външен вид, счупените мигли могат да направят очите ви по-уязвими от дразнене на околната среда и инфекции

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft