Какво представлява кресонът и за какво се използва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Уникалните свойства на кресона
4579

Уникалните свойства на кресона

Всекидневната консумация на кресон има способността значително да намали ДНК уврежданията на кръвните клетки, както и да предотвари ДНК уврежданията, причинени от свободните радикали – това сочи двугодишен изследователски проект на Университета в Ълстър.

Учените изследвали извлечено от кресона съединение наречено фенилетил изотиоционат (PEITC) и открили значителни противоракови свойства. Единични, „слепи“, кросоувър експерименти, включващи 60 здрави мъже и жени, избрани на случаен принцип, ядели по една чаша и половина пресен кресон всекидневно в продължение на осем седмици. Били наблюдавани следните положителни резултати: намаляване на равнищата на триглицеридите в кръвта със средно 10% и значително повишаване (с 33% до 100%) на съдържанието на лутеин и бетакаротин, свързано, при повишени нива на прием, с по-редки случаи на очни заболявания като катаракти и макулна дегенерация.

Според научното изследване, фенилетил изотиоционатът (PEITC) в кресона може да подтисне развитието на раковите клетки в случаи на рак на гърдата. Според проучвания на Университета в Саутхемптън фенилетил изотиоционатът (PEITC) може да спре развитието на тумор като го лиши от кръв и кислород чрез
„изключването“ на сигнал в тялото. Изследователите обясняват, че „с разрастването на туморните клетки, съществуващото кръвоснабдяване става недостатъчно, така че те изпращат сигнали към околните нормални тъкани, с които ги подтикват да изградят нови кръвоносни съдове към тумора, които да го снабдяват с кръв и кислород“.

1 2
3
4 5 6
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft