Упражнения за дупе и бедра

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Упражнения за дупе и бедра
5909

Основните проблеми, които вълнуват дамите, са увисналите седалищни мускули и отпуснатата вътрешна част на бедрата . Но с помощта нa редовни физически упражнения – по 15-20 минути дневно – тези козметични недостатъци могат лесно да бъдат коригирани.

Упражнения против увиснала вътрешна част на бедрата
1. Застанете с гръб към стената, сложете ръце на кръста и с опънат крак правете кратки махове встрани. Специфичното на това упражнение е, че маховете не трябва да бъдат прекалено високи, но трябва да се изпълняват максимално бързо. Направете по 15-20 повторения със всеки крак, а ако усетите че натоварването за вас е прекалено високо, намалете броя на маховете до 10.

2. Упражнението „ножици” вероятно ви е добре познато. Легнете по гръб, подпрете се на лакти, вдигнете двата крака и започнете да ги кръстосвате. Направете 30-40 повторения, след което си починете в продължение на 1 минута. За да постигнете ефект от упражнението, правете минимум 3-4 серии на тренировка.

3. Ходенето на място също спомага за укрепването на вътрешната част на бедрата. При ходене се старайте да вдигате коленете си възможно най-високо. Упражнението може да се замени и с бавно бягане на пътека или скачане на въже.

Упражнения против отпуснати седалищни мускули
1. Седнете в края на стол като държите краката си леко разкрачени. Стиснете с коленете си някакъв предмет – книга или малка възглавничка. Дръжте гърба си изправен, а ръцете си на стола. Стискайте предмета възможно най-силно с мускулите на бедрата си в продължение на 2-3 минути. Направете 30-секундна пауза, а след това повторете упражнението. За да получите добър ефект изпълнявайте упражнението не по-малко от 10 пъти.

2. Застанете на колене и поставете ръце на кръста. Започнете да сядате на пода – първо на дясната страна на седалището, а после на лявата. Изпълнявайте упражнението, докато не почувствате напрежение в седалищните мускули. Не избирайте лесния вариант като сядате върху краката си, така няма да постигнете желания от вас резултат. В началото упражнението може да ви се стори трудно, но с времето ще се научите да го изпълнявате правилно.

3. Застанете с гръб към стената и сгънете коленете си сякаш сте седнали на стол. Стойте в това положение в продължение на 1 минута. Ако почувствате, че не сте в състояние да издържите толкова много, съкратете времето. Изпълнявайки това упражнение се старайте гърба, тила и седалището да опират в стената, иначе ефектът от него ще бъде нулев.

4. Легнете по гръб със сгънати леко разкрачени крака, като държите ръцете си изправени около тялото. Избутайте таза си нагоре, а след това се върнете в първоначалното положение. Правете 30-40 повторения като изпълнявате упражнението по 3 или 4 пъти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft