Фактори, които предразполагат към цистит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Фактори, които предразполагат към цистит
12645

Трябва да е известно, че лечението на цистита зависи от причината за заболяването. Освен бактериален, циститът бива вирусен, туберкулозен… Оплакванията могат да се дължат и на инфекция на пикочния канал, както и на злокачествен процес в отделителната система и др.
Дори и „самолечението“ да даде резултат, той е временен, заболяването продължава да прогресира. Нелекувана инфекцията може да достигне бъбреците и други съседни органи, да доведе до изменения в пикочния мехур и други заболявания.
Дори когато пътувате, сте на планина, на отдалечено място, при признаци на цистит, особено когато симптомите се появяват за първи път, консултацията с лекар остава задължителна.

Препоръчва се прием на повече течности, въздържане от пикантни, прекалено солени, кисели храни и алкохол, топло облекло.

При хроничен цистит преди отпътуване се налага консултация с лекуващия лекар. Той ще препоръча средство, което е най-подходящо да вземете със себе си.

Често рецидивиращият цистит е признак за системни проблеми в организма и начина на живот.
При цистит не се препоръчва поставяне на топло върху корема, електрическа възглавница или грейка, тъй като това може да доведе до разпространение на инфекцията.

8 фактора, предразполагащи към цистит

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft