Каква храна да консумираме, когато сме бременни

вход през zajenata.bg
7854

Фолиевата киселина

Фолиевата киселина (витамин В9) е една от най-необходимите съставки през цялата бременност, но е особено важна през първите седмици на бременността. Благодарение на нея се намалява риска от вродени увреждания, аномалии на мозъка и гръбначния стълб. По принцип гинеколозите изписват фолиевата киселина под формата на таблетки още в началото на бременността.
По естествен начин може да си набавите фолиевата киселина от леща, спанак, лапат, боб, грах, хляб, портокали. Необходимото количество е 1 милиграм дневно. 

1 2
3
4 5 6 7
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft