 
                
            
	4 с.л. зехтин
	2 скилидки чесън, счукани ситно
	4 чаши пресен бейби спанак
	1/2 чаша сирене Рикота (пълномаслено)
	1/4 чаша настъргано сирене Пармезан
	1 ч.л. настъргана лимонова кора
	1 с.л. нарязан пресен босилек
	1 с.л. нарязан пресен риган
	1/4 ч.л. сол
	1 мека франзела, нарязана на 8 резена по около 1,5 см. дебелина
	смлян черен пипер на вкус
	3 големи яйца
	1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
	1/2 ч.л. фино смлян или счукан пресен чесън
	2 чаши сос Маринара, затоплен
	За плънката: загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган на умерен огън. Прибавете 2 скилидки чесън и запържете, докато замирише добре - около 30 секунди. Добавете спанака и гответе, докато се спаружи (1-2 минути). Оставете да се охлади и го нарежете едро.
	В малка купа смесете нарязания спанак, Рикотата, Пармезана, лимонената кора, босилека и ригана. Овкусете със сол и черен пипер. С малък къдрав нож отрежете хоризонтален джоб отстрани на всяка филийка франзела. Внимателно напълнете джоба с 1-2 ч.л. от плънката и притиснете отвора, за да се затвори.
	Разбийте яйцата, прясното мляко, солта и 1/2 ч.л. смлян пресен чесън в плитък съд. Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Вземайки резените хляб един по един, бързо ги топвайте в яйчената смес, така че да се покрият добре от всички страни. След това ги изпържете в горещото олио (пържете по 2-3 филийки едновременно, за да не загорят). Добавете още зехтин, ако се наложи.
	Прехвърлете готовите тостове в плато и отгоре с лъжица залейте с топлия сос Маринара. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








