Хигиена по време на гримиране

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Хигиена по време на гримиране
2859

Гримът е необходимост в ежедневието на всяка жена. Той коригира някои несъвършенства и подчертава хубавите черти на лицето. Най-важното условие тук е декоративната козметика да бъде използвана умело. Добрият грим е нежен и естествен и почти не се забелязва. Той не уврежда кожата, ако се нанася правилно и се почиства своевременно. През деня действа като фина защита на кожата, като я предпазва от вредните фактори на околната среда. Дали, обаче, това е достатъчно? Не и ако не спазвате най-важните хигиенни навици по време на грим!
Измивайте веднъж седмично четките за грим и апликатора за пудра с мек бебешки шампоан. Изстискайте останалото количество вода от тях и ги подсушете допълнително с лист домакинска хартия. Подредете ги отново върху хартия и ги оставете да изсъхнат напълно, преди да ги приберете обратно в несесера за грим. Професионалните гримьори използват специален препарат за тяхното почистване всеки път, след като приключат с грима, тъй като гримират много хора. Те почистват грима, дезинфекцират ги и поддържат косъма на четките в добро състояние. В случай че разполагате с подобен продукт, просто напръскайте четките за грим, след което ги избършете с хартиена кърпичка. Най-добрата част е, че след като приключите четката остава напълно суха. Това е идеалното почистващо средство за вас, ако не разполагате с време да ги чакате да изсъхнат.
Колко често трябва да почиствате четките за грим ? Зависи от четката и от това колко често я използвате. Всяка четка, с която нанасяте течен козметичен продукт, като коректор, основа за грим, червило, кремообразни сенки за очи, гланц за устни и други, трябва да се почиства всеки ден. Останалите почиствайте веднъж или два пъти седмично, в зависимост от честотата, с която ги използвате.

Винаги измивайте ръцете си , преди да започнете да прилагате грима върху лицето . Ако сте в движение, ги дезинфекцирайте с препарат за ръце.
Когато е възможно, използвайте апликатори за еднократна употреба.
Винаги почиствайте четката на очната линия или течното червило с кърпичка, преди да ги използвате. По този начин ще премахнете бактериалния остатък по тях и ще ги подготвите за по-точно нанасяне на съответния козметичен продукт.
Редовно проверявайте срока на годност на своята декоративна козметика. Голяма част от жените продължават да използват продуктите, след като вече са с изтекъл срок на годност, поради високата им цена или просто, защото продължават да миришат по същия начин, както когато са ги купили. Необходимо е да имате предвид, че след посочения срок на опаковката консервантите спират да действат толкова ефективно и микробите започват да се размножават свободно в тях. Бактериите попадат върху лицето ви всеки път, когато нанасяте грима върху него и биха могли да предизвикат кожни проблеми като обриви или пъпки.

Избягвайте да използвате тестерите на декоративната козметика в магазина. Да, това е най-добрият начин да разберете дали ви харесват, преди да ги купите, но няма как да знаете кой ги е използвал преди вас. Използвайки ги бихте могли да се заразите с вируса на херпес, който се предава чрез контакт с кожата. Ако все пак ви се налага да го направите, остържете горния слой на червилата и подострете молива, преди да ги нанесете и задължително използвайте апликатори за еднократна употреба.

Съхранявайте козметичните продукти чисти. Много жени съхраняват своята козметика в банята, която гъмжи от аеробни микроби, чакащи да се намърдат в любимия ви фон дьо тен или спирала. Ако все пак сте на мнение, че това е най-удачното място за тяхното съхранение, ги затваряйте много добре.
Бактериите се размножават особено бързо, когато има наличие на топлина и влага, което налага съхранението на декоративната козметика на хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Съхранявайте всички пособия за грим чисти . Докато нанасяте грима си, оставяте четките за грим и различните видове апликатори, където ви попадне. А знаете ли колко бактерии попадат върху тяхната повърхност и оттам върху лицето ви? Те са в постоянен контакт с него и е от изключителна важност да се поддържат чисти и сухи през цялото време. Поставяйте ги върху хартиена кърпа, докато се гримирате.
И последно, но не на последно място, това, че имате най-страхотните сенки за очи не означава, че трябва да ги споделите с вашите приятелки. Дори и да рискувате да ги обидите, никога не споделяйте своята декоративна козметика . Това ще предизвика бактериален "бартер", който би могъл да доведе до кожни раздразнения и дори по-лошо - до инфекция.


 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Гримиране
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft