Хлебни купички със сирене и шунка
    
    
     
                
            
                19 Юли 2013
            
            
            16662
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	8 пълнозърнести питки/хлебчета
	2 цели яйца
	3 белтъка
	2 с.л. ситно настъргана лимонова кора
	2 с.л. прясно мляко
	1/4 чаша накълцан магданоз
	1/3 чаша натрошено краве сирене
	сол и черен пипер
	4 тънки резена прошуто/шунка
Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете хлебчетата в тавичка и запечете 12 минути. Докато се пекат, разбийте яйцата, белтъците, лимоновата кора, млякото, магданоза и сиренето в малка купа. Подправете със сол и пипер. Махнете хлебчетата от фурната и с къдрав нож направете разрез отгоре, като въртите ножа, за да го разширите. Във всяка цепка сложете резен шунка и покрийте с няколко супени лъжици яйчена смес. Върнете хлебчетата във фурната и печете още 15 минути, докато покафенеят, а яйцата са готови.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








