Хлебче с грис по румънски

вход през zajenata.bg
Хлебче с грис по румънски
admin
Добавена от: admin
3916
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г грис
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 с.л. сол
150 мл олио
2 и 1/2 ч.ч. вода
масло за намазване

Грисът се слага в купа, подходяща за бъркане, слагат се солта и бакпулвера и се разбъркват още сухи, докато се смесят. Налива се олиото и се мачка, докато стане на трохи. Слага се водата и се обърква до еднородна маса. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С около 45 минути. Още топла се намазва с масло, разчупва се и се поднася. За по-лесно може да се направят в още суровата смес линии за разчупването.
По желание хлебчето може да се поръси с шарена сол.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft