Хумус с орехи и лимон
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            12929
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	100 г орехи
	1 ч л кимион на зърна
	1/2 ч л кориандър на зърна
	1/2 ч л кайенски пипер
	400 г консерва нахут
	60 мл зехтин
	3 с л лимонов сок
	2 скилидки чесън
	1 ч л сол
	На сух тиган се запичат орехи до приятен аромат и се охлаждат. В същия тиган се запържват зърната кимион и кориандър за 30 секунди. Семената се стриват на прах. В блендер се поставят отцеденият нахут, зехтинът, лимоновият сок, ситно нарязаният чесън, солта и стритите подправки. Сместа се пюрира.
	Орехите се претриват между ръцете, като се сваля коричката от ядките. Прибавят се към хумуса и се пюрира отново. За да се получи по-течен хумусът се прибавя още 1-2 с л вода.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








