Ценните съвети за секса от майка към дъщеря й

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Секс
Ценните съвети за секса от майка към дъщеря й
5043
Ценните съвети за секса от майка към дъщеря й

Популярното израелско списание "Ле-Иша" проведе допитване сред майки на тема "Какъв съвет бихте дали на момиче в началото на сексуалния й път - съвет, който не сте получили на нейната възраст, но бихте се радвали, ако ви го бяха дали?".

Следват няколко въпроса, които списанието е сметнало за най-полезни.
 

1. Преди всичко получавай удоволствие и се наслаждвай.

Наслаждавай се на своето тяло.

Не се самоизтезавай с въпроси от рода на "Как ли изглеждам?" или "Защо не изглеждам като Бар Рафаели?" Ти изглеждаш прекрасно, млада си, от теб лъха свежест. Животът пращи в теб. Не прахосвай тези години за ниска самооценка, което ще ти пречи да получаваш удоволствие от секса.
 

2. Учи се на мастурбиране.

Много е важно да изучаваш своето тяло и да знаеш какво ти носи удоволствие. Научи се да мастурбираш и да стигаш до оргазъм. Провери може да ли да стигнеш до върха на насладата с едни само пръсти или ти трябва нещо по-сериозно - примерно вибратор. Нямаш причини да изпитваш неудобство от това.
 

3. Не се притеснявай да казваш "не".

Вслушвай се в себе си и вътрешните си инстинкти. Ако чувстваш, че в дадения момент не си в настроение за секс, не го прави. Това не трябва да става по принуда, само за да угодиш на мъжа. Научи се да казваш "не".
 

4. Понякога сексът е просто секс.

Важното е да не се бърка сексът и половото влечение с любовта. Това че правиш секс с мъж и при това получаваш огромно удоволствие, не е задължително да означава, че си влюбена в него. Нас, жените, ни учат, че не може да правим секс без любов. Това е невярно. Ние също може да се отдадем на секс единствено заради самия секс. И може да го правим, за да задоволим потребносите си. Това е приятно, кефско и приемливо!
 

5. Първият път е много важен.

Първият път е единствен по рода си. Затова ако искаш да правиш секс, само и само да се отървеш от тази проклета девственост, струва си да помислиш добре. Първият път е незабравим, остава за цял живот, независимо дали е добър или лош. Чувството, което ще съпровожда първия ти секусален опит, ще остави съществен отпечатък върху секусалното ти поведение в бъдеще. Постарай си, първият ти полов партньор да бъде чувствителен, внимателен, да не ти оказва натиск.
 

6. Ползвай презерватив.

В началото прави само защитен секс. Никави компромиси по въпроси, засягащи кондома. Дори да си възбудена, дори да си пияна, дори работата да става късно през нощта, не я върши без презерватив. Можеш да се откажеш от него, чак след като двамата с партьньора ти преминете съответната медицинска проверка.
 

7. Прокарайте границите.

Обясни най-вече на себе си къде минават границите на твоята готовност. И набери смелост, за да ги споделиш с партньора си. Това оначава, че по време на секса или игрите никой няма право да ти нанася вреда или да прави нещо, което не ти харесва. Не се извинявай за своите сексуални предпочитания: абсолютно нормално е, ако аналният секс не те интересува или се почувстваш оскърбена, когато партньорът ти натиска главата надолу, вместо внимателно и вежливо да се позаинтересува не би ли благоволила да му направиш фелацио. Ако не желаеш - не си длъжна да го правиш! Дори партньорът да те увещава, че предишните му партньорки са го правили. Това с нищо не те задължава. Прави само това, което сметнеш за приемливо!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft