 
                            
                        
                                    
                Черен хляб в машина за хляб
	1 1/4 cup Вода
	1 супена лъжица захар
	1 чаена лъжица сол
	2 cup Брашно от типа "Whole Weat Flour" (черно брашно)
	1 2/3 cup Брашно тип бяло
	1 1/2 чаена лъжичка мая
	 Сипвате водата в съда на Бредмейкъра, добавяте захарта и солта. Насипвате брашното отгоре върху водата като се стремите да покриете изцяло водата.
	Последно слагате маята, като внимавате водата и маята да не влизат в контакт
	Брашното трябва да се насипе като слой отгоре върху водата и да изолира маята от водата!!!
	Поставете да се пече на програма "Grain".
	Ако нямате такава програма сложете на програмата която е предвидена за печене на черен хляб.
	Ръжен хляб 1
	220 мл вода ( малко повече)
	250 г брашно
	1,5 чаени лъжички сол (всъщност трябват 2, дори 2,5)
	50 г ръжено брашно
	50 г пълнозърнесто брашно (аз го правя направо със 100 г ръжено брашно и готово)
	1 пакетче суха мая
	Програма - основната програма за печене на хляб, 2 часа и 55 мин. при мен, степен на препичане на коричката - 1
	Значи като се замеси, гледаш и добавяш лъжица-две вода... вероятно заради ръженото брашно става едно много гъсто и лепкаво тесто, така че аз добавих вода, стана малко по-рядко и се надигна и опече много добре.
	Солта в рецептата определено беше малко... опитай все пак първо с 2 ч.л.
	Става страшно вкусно хлебче.
	В книжката пише да се остави да изстине на решетка. Аз обаче си увивам хляба в кухненска кърпа и така го оставям да изстине. Съхранявам го също увит в кърпа, в найлонов плик и в хладилника. Така остава мек и при желание можеш да си го препечеш 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







