Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители
Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители
admin
Добавена от: admin
2317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:

300 гр. бисквити

50 гр. орехи

150 гр. масло, разтопено

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

За плънката:

700 гр. крема сирене, размекнато

300 гр. захар

1,5 ч.л. екстракт от ванилия

4 яйца

100 гр. заквасена сметана

За заливката:

500 гр. къпини

200 гр. захар

50 мл вода

2 супени лъжици царевично брашно

4 супени лъжици вода

Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на фурната поставете тава, пълна с вряща вода.

За основата: покрийте тавата за печене (20х30 см) с алуминиево фолио и я поръсете я с малко разтопено масло.

В блендер смелете бисквитите и орехите, докато получите ситни трохи. Добавете разтопеното масло и отново смелете. Добавете ванилията.

Прехвърлете трохите в подготвената тава и с чаша с плоско дъно хубаво загладете слоя. Оставете настрана.

Разбийте крема сиренето, захарта и ванилията за крема, докато получите гладка смес. Добавете яйцата - едно по едно, биейки добре след всяко добавяне. Добавете сметаната и разбийте, докато се слеят.

Излейте плънката върху кората и загладете повърхността. Печете 45 минути, след което изключете фурната и без да отваряте вратичката, оставете сладкиша във фурната за още 10 минути. След това отворете вратата до половината и оставете сладкиша във фурната за още 10 минути. Извадете чийзкейка и го оставете да изстине напълно.

За соса: поставете къпините, захарта и водата в тенджера. Кипнете сместа и варете, докато се сгъсти - около 4-5 минути. В малка купа смесете го царевичното брашно с 4 супени лъжици вода, за да се получи рядка каша, а след това я добавете при къпините и разбъркайте. Оставете да се варят още 1-2 минути, след това изключете котлона и оставете соса да се охлади.

Залейте чийзкейка с къпиновия сос и го поставете в хладилник  да се охлади и да се слеят добре вкусовете - най-малко за 2 часа. Когато е готов за сервиране, извадете сладкиша от тавата с повдигане на краищата на фолиото. Махнете фолиото и с дълъг назъбен нож изрежете сладкиша на кубчета. Сервирайте.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft