 
                
            Обелете тиквичките и ги нарежете с помощта на нож по дължина на тънки филийки. Сложете ги в сито и посолет Оставете така 30-тина минути.
Отцедете тиквичките от сока, който са пуснали, и ги оваляйте в брашно. След това ги изпържете в тиган с добре загрято олио до зачервяване от двете страни. Отцедете ги върху хартиени салфетки, за да попият мазнината. 
Здравословна опция - може да ги запечете и във фурната върху хартия за печене.
Намажете огнеупорен съд с мазнина и подредете ред тиквички. Отгоре сложете резени шунка и покрийте с настърган кашкавал/сирене. Редувайте така до изчерпване на съставките. Получават се приблизително 3 пласта.
Разбийте заквасената сметана и яйцата, овкусете с подправките и залейте със сместа тиквичките. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. 
Печете на 200 ° С за около 30 минути.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








