Шами кебап
    
    
    
                
            
                 9 Април 2013
            
            
            14271
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г агнешка кайма
	1/2 ч.ч. сварен и пасиран нахут
	1 с.л. зелена подправка
	1 с.л. лимонов сок
	1 с.л. брашно от нахут
	по 1 ч.л. сол и млян кимион
	по 1/2 ч.л. гарам масала /или къри/
	лют червен пипер и джинджифил на прах
	2 наситнени люти чушки
	2 яйца
	масло
Всички продукти (без яйцата и маслото), се омесват. От сместа се оформят се топчести кюфтенца. Овалват се в разбити яйца и се изпържват в маслото до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








