 
                
            
	4 резена бекон, нарязани на кубчета
	1 чаша нарязани на кубчета лук
	1/2 чаша нарязани на кубчета целина
	1/2 чаша нарязани на кубчета моркови
	1 чаша нарязани на кубчета тиквички
	1 чаша броколи, накъсани на цветчета
	1 чаша карфиол, накъсан на цветчета
	1/2 чаша нарязана на кубчета червена чушка
	2 супени лъжици неосолено масло
	3 супени лъжици брашно
	2 чаши пилешки бульон
	2 чаши прясно мляко 2%
	1 чаена чаша прясна или замразена царевица на зрънца
	2 с.л. нарязан прясна мащерка
	2 с.л. нарязан пресен риган
	1 дафинов лист
	1 чаша обелени и нарязани на кубчета картофи
	сол и черен пипер
	В средноголям дълбок тиган запържете бекона на средна степен на котлона, докато стане хрупкав. После махнете бекона и оставете мазнинината от него. Добавете лука, целината и морковите и сотирайте около 5 мин, докато лукът стане полупрозрачен. Добавете тиквичките, броколите, карфиола и чушката и сотирайте още 3 минути . Премахнете зеленчуците от тигана и оставете настрани.
	Разтопете маслото и добавете брашното в тигана на умерен огън. Разбърквайте непрекъснато, докато се усети вкусен аромат - около 5 минути. С разбъркване добавяйте по малко пилешкия бульон. Изсипете и млякото на бавна струя. Върнете зеленчуците в тигана, добавете царевицата, подправките и картофите и оставете да заври. Покрийте и оставете да къкри около 20 мин, докато картофите омекнат. Накрая добавете бекона и поръсете със сол и черен пипер на вкус. Извадете дафиновия лист преди да сервирате.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








