 
                
            
	2 чаени чаши захар
	1,5 чаена чаша кисело мляко
	2 яйца 
	1 пакет разтопено масло 
	3 чаени чаши брашно 
	1 чаена чаша смлени орехи 
	1 заравнена лъжичка хлебна сода
	2 супени лъжици какао
	За глазурата:
	7-8 шоколадови бонбона (около 100 грама, може и шоколад)
	1-2 супени лъжици олио
	захарни пръчици или кокосови стърготини
	Захарта и киселото мляко се оставят да престоят един час, за да се стопи захарта. Прибавят се двете яйца (разбити), разтопеното масло, брашното, смлените орехи, содата, 2 супени лъжици какао.
	Всичко се разбива и се пече в предварително загрята умерена фурна около 25 минути.
	Готовият сладкиш се прехвърля върху плато или десертна чиния, застлана с намаслена хартия. След като изстине, се нарязва и се залива с глазура.
	За глазурата:
	Бонбоните (шоколадът) и 1-2 супени лъжици олио се разтопяват на водна баня. Пастичките се заливат с глазурата. Отгоре се украсяват с разноцветни захарни пръчици или кокосови стърготини.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








