Шарлота с крем Шампанско
    
    
    
                
            
                 2 Февруари 2012
            
            
            22819
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	за 1 доза:
	1 1/2 ч. ч. шампанско или бяло десертно ароматно вино
	3/4 ч. ч. пудра захар
	8 жълтъка
	1 с. л. желатин
	1 ч. ч. сметана и 2 с. л. пудра захар за разбиването й
	бисквити
	Виното, захарта и жълтъците се разбиват на огъня до сгъстяване.
	Сместа се отстранява от огъня и към нея се прибавя предварително накиснатият в студена вода желатин.
	Като се разтвори желатинът, сместа се изсипва във форма и се оставя в хладилника.
	Желираната шарлота се обръща в подходящ съд и се гарнира с бисквитите и разбитата с пудрата захар сметана, а по желание - и с плодове според сезона.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








