Шефът на инфекциозното във ВМА с пълни подробности как протича Covid-19:повишението на температурата не става бурно, задух има 45% при

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Шефът на инфекциозното във ВМА с пълни подробности как протича Covid-19:повишението на температурата не става бурно, задух има 45% при
23222
Шефът на инфекциозното във ВМА с пълни подробности как протича Covid-19:повишението на температурата не става бурно, задух има 45% при

Ето какво споделя полк. доц.

д-р Георги Попов началник на "Катедрата по инфекциозни болести" във ВМА

Мобилен лекарски екип от ВМА вчера е направил посещение в комуна край София, където от 11 души има 7 заразени с CОVID-19. 

Препоръчителното лечение на заразените с коронавирус, които са на домашно лечение е по 1000 милиграма парацетамол, не повече, по 3 пъти на ден, когато има температура, обясни ген. Мутафчийски.

Доц. Попов коментира направения анализ от лечението на досега заразените с коронавирус в инекциозното на ВМА.

Наблюдаваните пациенти са  129 болни, от тях хоспитализирани 26, изписани 14 и наблюдавани по домоведе 89. От изписаните 14 досега, 10 са напълно оздравели с 2 отрицателни проби за 24 часа и те са клинично здрави.

"Прави впечатление, че при 4 случая дълго се задържа вирусът в носоглътката. От тези, които се лекуват по домовете се наблюдава семейност на заразяването при 3 - 4 членни семейства. Имаме комуна от 11 души със 7 положителни случая. Засега наблюдаваме, че се заразяват хора с добър социален статус. На тези на домашно лечение също ги наблюдаваме и  всеки ден се обаждам лично аз и психолог. Имаме 4 души хоспитализирани с утежнено положение.

По домовете изпращаме мобилни екипи и в комуната, която е далеч извън София. В болница има 3 пациенти с тежка клинична форма, наша гордост е, че ги опазихме да не стигнат до механична апаратна вентилация. Правим  ежеминутен лекарски пост и денонощно се наблюдава клиничната картина и ежеминутно се оценяват, не гледаме препоръките, а конкретния случай.

При нас във ВМА е на лечение най-възрастната пациентка, на 86 години, и недопуснахме да стигне до апратната вентилация", коментира доц. д-р Попов.

"Баба Вера тези дни ще я изпишем", каза в ефира доцентът и даде кураж на близките на жената.

Той обясни, че средна възраст на зарязавените с коронавирус е 52 години, а скрития период е от 2 до 9 дни, средно до 4 дни с проява на симптоми. Повишението на температурата не става бурно до 39 грдуса като при грипа, повишава се бавно 37.8 така постъпват пациенти и се повишава температурата до 38,5. Около 8 дни е фибрилният период. Сухата кашлица продължава 10 - 14 дни. Има болки и дразнене в гърлото. Главоболието се дължи от интоксикацията от вируса и хипертонична реакция от коронавируса. Задух има 45% при болните, обясни доц. Попов.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft