Шоколадова баклава

вход през zajenata.bg
Шоколадова баклава
admin
Добавена от: admin
7697
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет фини кори
1 1/2 чаши нарязани орехи (запечени предварително)
1 1/2 чаши подсладен кокос (запечен)
1-1 1/2 пакетче масло - разтопено
2 чаши мед
1/2 чаша вода
1/2 чаша захар
1/2 чаша какао на прах
3 ч.л. екстракт ванилия

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете добре правоъгълна тавичка с масло. 
Разтопете пакетчето масло. Корите извадете на стайна температура, ако са били в хладилника. Вземайте по две от корите, мажете с разтопено масло и ги подреждайте в приготвената тавичка. Щом наредите 4 кори, поръсете с орехите и кокоса, покрийте с още 2 намазнени кори, поръсете с орехи+кокос и продължете така, докато се изчерпат продуктите. Най-горната кора намажете обилно с масло (или излейте останалото количество разтопено масло отгоре). 
Нарежете суровата баклава на ромбове с остър нож и пъхнете в загрятата фурна за около 45 минути, или докато баклавата се зачерви приятно. 
За сиропа: сложете меда, водата, захарта, какаото и ванилията в тенджерка и оставете сместа да заври.  След това намалете котлона на най-ниска степен. 
Щом извадите баклавата от фурната, залейте с част от сиропа (така че да се напои равномерно). Оставете баклавата в покой около половин час, след което залейте и с останалия сироп. Оставете да попие много добре, преди да поднесете.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft