 
                
            
	1 2/3 чаши пълнозърнесто брашно (за сладкиши)
	1/2 чаша какао на прах
	1 1/2 ч.л. бакпулвер
	щипка сол
	3/4 чаша цели ядки шам-фъстък (без кората)
	1/4 чаша маргарин (или веганско масло)
	3/4 чаша пудра захар
	2 големи яйца
	Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене.
	Смесете брашното, какаото, бакпулвера, солта в купа. С миксер разбийте маргарина/маслото и захарта на крем, след това добавете едно по едно яйцата, докато се получи еднородна смес.
	Прибавете сухата смес към маслената и бъркайте на ниска степен на миксера, докато се смесят. Объркайте шам-фъстъка в тестото.
	Разделете тестото на 2 или 3 и оформете на дълги плоски фитили (размер около 21х4 см.). Сложете върху хартията за печене и изпечете за около 20 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят.
	Внимателно нарежете фитилите под ъгъл на резени с дебелина около 1 - 1,5 см. Използвайте назъбен нож за хляб, като просто го притискате надолу в тестото.
	Подредете резените върху тавичката и печете по още 3-4 минути от всяка страна. Оставете да изстинат и поднесете. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








