 
                
            
	За блата:
	60 г. какаови бисквити
	30 г. краве масло
	100 г. лешници
	За крема:
	100 г. натурален шоколад
	250 г. сирене маскарпоне
	250 г. крема сирене
	2 големи яйца
	80 г. тъмнокафява захар
	За глазурата:
	50 г. натурален шоколад
	30-40 мл. прясно мляко
	Бисквитите се смилат или натрошават и се размесват с разтопеното краве масло. В тавичка се запичат лешниците, докато станат златисто кафеникави. Половината лешници се счукват и се прибавят към бисквитите. Сместа се слага на дъното на форма с диаметър 18 см. Сместа се притиска добре и се пече при 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече, се приготвя кремът. С миксер се разбиват на пухкав крем маскарпонето и крема сиренето. Прибавят се едно по едно яйцата и захарта и отново всичко се разбива. В микровълнова печка (или на водна баня) се разтопява шоколадът. Когато поизстине, се изсипва при останалите продукти и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Добавят се и останалите лешници (смлени или счукани).
	Когато е готов блатът, се оставя да се охлади и тогава отроге му се слага кремът. Връща се във фурната при 150 градуса и се пече около час и петнадесет минути. По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-висока. След като се охлади, кейкът спада. Когато е изстинал напълно се намазва с глазурата, приготвена по следния начин: шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.
	Отгоре се украсява по желание с цели лешници, бял шоколад, други ядки и пр. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








