Ще настъпи ли Краят на Света

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Ще настъпи ли Краят на Света
6462

Със сигурност има много спекулации около Края на света през декември 2012 г., пише в сайта squidoo.com. Десетките предположения относно това как ще свърши той са направени както от известни учени и теолози, така и от никому неизвестни блогери и любители на конспирацията. Но независимо откъде идват тези теории, до една са възбуждащи. Те са базирани основно на календара на Маите, но често се свързват и с различни конспиративни теории или различни библейски пророчества.
Краят на света 2012 – Знаят ли наистина нещо маите, което ние не знаем?
Древните маи са направили календар, познат като Дългогодишния календар, който е базиран на броя на дните, които са отминали от деня на религиозната (в този случай историческата) дата на началото. Тъй като става дума за линеарен календар, той има възможноста да бъде разтеглян както напред, така и назад във времето. Въпросът е, че всяка възможност за разширение свършва точно на 21 декември 2012 г. Тогава приключва цикълът от 13 “бакатуни”, или иначе казано – 5125 години.
Което е интересно е, не толкова, че датата е в деня на слънцестоенето, но също така наближаващата след две седмици дата на перихелия. Това е точката от земната орбита, когато планетата ни е най-близо до Слънцето. Може ли едно допълнително гравитационно напрежение да предизвика нещо да се случи? Не изглежда много вероятно, но комбинирано с другите сили, кой знае. Това близко разстояние до Слънцето може и да се окаже фатално в случай на соларно изригване.
Преди 14 000 години е имало твърде сериозен катаклизъм, който замразил мамутите, а храната, която преживяли, била още в устите им хилядолетия по-късно.

Трябва да имате предвид, че Краят, за който се говори, може да бъде просто началото на нова епоха. Когато Библията говори за Края, тя има предвид по-скоро края на този световен цикъл. Но все пак:

Какво може да предизвика Края на света?

Ако Маите са имали предвид именно катастрофичен Край на света през декември 2012 г., какви са възможностите? Ами най-възможни са следните: 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft