Ябълкови шишчета
    
    
    
                
            
                29 Септември 2012
            
            
            10789
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 червена ябълка
	1 жълта ябълка
	1 ч.л. кафява захар
	щипка канела
	За поднасяне: течен шоколад, сладолед, плодово кисело мляко, сметана.
Добре измитите ябълки се нарязват на по-едри кубчета, без да се белят. Грил-тиган се намазва леко с олио и се слага да се загрее на котлона. Ябълките се нанизват на дървени шишчета, като се редуват по цветове. Захарта и канелата се смесват и с тях се поръсват ябълковите шишчета. Ябълките се запичат, докато захарта се карамелизира - около 5 мин равномерно от всички страни, за да омекнат добре. Поднасят се залети с течен шоколад или със сметана, сладолед, кисело мляко.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








