 
                
            сирене Маскарпоне - 250 гр. 
сметана с масленост 35% - 200 мл 
ягоди - 400 гр. 
захар - 150 гр. 
бишкоти Савоярди (или котешки езичета) - 20 бр.
Разбийте 100 гр. Маскарпоне със захарта, добавете разбитата предварително на гъст сняг сметана и разбийте отново. 
Пасирайте 100 грама ягоди с 50 грама захар. 
В правоъгълна форма поставете слой от бишкотите и изсипете половината пюрирани ягоди със захар.

Отгоре разпределете половината от сместа с крема сирене. 
Сложете втори слой бишкоти и запълнете с останалите пюрирани ягоди, отгоре - с останалия крем, след което загладете повърхността с шпатула.


Замразете десерта за 1 час. 
Останалите ягоди, нарязани на 3-4 парчета, поставете върху десерта за украса.

Поставете отново в хладилник, за да се смесят вкусовете и да се охлади добре тирамисуто - поне за няколко часа.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








