 
                
            
	100 г обикновени бисквити
	60 г краве масло
	40 г лешници
	2 с. л. захар
Крем:
	200 г ягоди
	100 г крема сирене
	100 г течна сладкарска сметана
	50 г пудра захар
	1/2 ч. л. ванилова есенция
	1 ч. л. настъргана кора от лимон
	Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.
	Прибавят се захарта и мекото краве масло.
	Отново се смила.
	Отделно в малка купа се разбиват крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на мискер.
	В друга купа се разбива сладкарската сметана.
	Прибавят се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето.
	Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
	В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
	Отгоре се поставя ягодовият крем.
	Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.
	Отгоре се украсява с нарязани ягоди. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








