Яхния с кайма и лапад
    
    
    
                
            
                12 Юни 2012
            
            
            19211
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г кайма
	1 глава лук
	2 кафени чаши олио
	1 непълна кафена чаша ориз
	1 1/2 чаени лъжички сол
	1/2 чаена лъжичка червен пипер
	черен пипер
	30 листа лапад
	магданоз
Лападът се изчиства, като се изрязва твърдата част, измива се добре и се нарязва по-едро. Каймата, нарязаният лук, измитият ориз, солта и червеният и черният пипер се слагат в тенджера и се прибавят лападът, олиото, 5 кафени чаши вода и магданозът. Всичко се разбърква и се слага да се вари. От време на време се разбърква и ако се сгъсти много, добавя се топла вода. Сварява се за 35 мин, като през последните 10 мин ври на тих огън. Сервира се с кисело мляко, а по желание и с чесън.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








