Вегетарианство, или месоядство

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Вегетарианство, или месоядство
1837

Идеята за вегетарианството , особено по отношение на духовността, е с произход от Индия. В момента тази идея привлича много сензитивни хора в западното общество, които не искат да участват в жестокостта към животните. Други стават вегетарианци, следвайки примера на своите духовни учители или заради това, което е писано в книгите по този въпрос.

Обаче, обмяната на веществата и хранителните нужди са еволюирали според нашия генетичен фон. За тези, които произхождат от студен климат или имат О-ва кръвна група, или са наследили или придобили слаб захарен метаболизъм, вегетарианството не е препоръчително за доброто им здраве. Често това са спокойни, чувствителни хора с ниско кръвно налягане и липса на енергия. Това може да доведе до конфликт между нуждите на тялото им и техните идеали. С последващите обяснения искам да покажа, че такъв конфликт не е необходим.

Индусите са предразположени към вегетарианство. Те трябва да умиротворяват ума и емоциите си с растителна храна, иначе могат да имат големи трудности в духовното развитие при не вегетарианска диета. Повечето християнски мистици и светци, от друга страна, не са били вегетарианци, както и Исус не е бил, според Библията. Както се посочва в някои писания, дори и Буда не настоява за постни храни, а само за въздържане от месо на хищни животни. Заради студения климат, тибетските будистки монаси също често не са били вегетарианци. Всичко това може да означава, че вегетарианството не е предпоставка за духовност.

Въпреки това, има връзка между вегетарианството и духовността . Месото прави тялото и чувствата по-несензитивни и месоядците с бавен метаболизъм стават по-нечувствителни към висшите енергии и духовни въздействия. Плодовете, от друга страна, имат благоприятен ефект за изчистване и стабилизиране на въздействието при тези хора. Въпреки това, тези, които вече са твърде чувствителни, могат да станат нестабилни и отворени за неблагоприятни психични влияния, ако са на плодова диета, и дори да загубят връзка с физическата реалност. Някои месни продукти ще помогнат на тези хора да "слязат на земята".

За тези, които се стремят главно към променени в състоянието на съзнанието, за предпочитане са по-комплексни насоки, богатата на плодове вегетарианска диета, ще бъде от голяма полза за намаляване на връзките между физическото тяло и неговите по-висши тела. Диетата може да облекчи получаването на съобщения от Висшето Аз под формата на видения и гласове.

Но, по духовния път е желателна по-голяма психична чувствителност само в контекста на балансираното развитие на всички нива. Основната ни цел е да станем по-духовни в ежедневните ни взаимодействия и в нашето нормално състояние на съзнанието. Изследването на променените състояния на съзнанието е второстепенно.

Вегетарианската диета е умиротворяваща и поради това допринася за медитацията и съзерцанието, но може да направи някои неспособни да работят ефективно в този свят. Затова трябва да се намери баланс в избора ни на храна между нашите цели и състоянието на тялото ни. По принцип най-подходяща храна за нашето духовно развитие е тази, която ни води към оптимално здраве.

Ние не ставаме по-духовни, което означава, по-любвеобилни, разбиращи и по-мъдри, само като станем вегетарианци, макар и състраданието към животните да е стъпка в правилната посока. Обаче, тялото ни изисква постепенна промяна по духовния път, като то се трансформира и ние се научаваме да използваме по-висши форми на енергия.

По този начин, дори и тези, които не са вегетарианци в крайна сметка ще бъдат в състояние да се поддържат в добро здраве и на по-слаба вегетарианска диета. Правилният път в тази посока, обаче е диета, която е в хармония с настоящите изисквания на тялото.

Сега ще разгледам проблема от страна на животните. Това, че животното в крайна сметка ще бъде убито, очевидно не е негов проблем през целия му живот. На първо място, ако не бяха за консумация от човека, повечето селскостопански животни изобщо нямаше да имат шанс да живеят.

Ако тези животни биха имали свободен избор, повечето от тях вероятно щяха да предпочетат да живеят и в крайна сметка да бъдат убити, отколкото да не живеят изобщо. Всъщност, аз съм сигурен, че дори и много хора биха предпочели бързата смърт, като на хуманно закланите селскостопански животни, вместо бавното разпадане, което може да ги очаква с някои от нашите дегенеративни заболявания.

Но това, което не е съвсем наред с настоящата ни система е, че животните често са отглеждани при неестествени и унизителни условия и могат да посрещнат смъртта си в страх и дори ужас. Това не е необходимо, не само заради търговските интереси и общото безразличие към съдбата на животните във фермите. Това често се прилага и за производството на мляко и яйца, които много вегетарианци използват.

Затова ако животните са отглеждани с любов и грижи, и по естествен начин, както подобава за вида им, а след това убити по хуманен начин, няма да има каквото и да е страдание за тях. Както Ролинг Тъндър обяснява това: "Когато аз отивам да стрелям сърна, знам предварително къде ще я намеря, а също и животното знае, че ще дойда, но не се страхува от мен, чака ме и не страда, когато го застрелям. "

По този начин, животното наистина се жертва за "по-висша нужда”. Ние можем да приемем умъртвяването на животните за консумация от човека, като жертва на животинския свят, както и ние, хората можем да сме жертва за някаква по-висша цел, както и растителния свят жертва част от себе си за консумация от животните и хората. Всяко царство се развива чрез тази тясна връзка със следващото по-висше такова и я подхранва.

Освен това убийството не се отнася само до животните. Растенията също са живи същества, реагират на любовта и омразата. Следователно, разликата между убийството на зеле, риба или птица, е само една от степените в еволюционната верига.

Разбира се, повечето хора биха били щастливи да убият зеле вместо животно (с изключение на насекомите и гризачите). Но аз предполагам, че тези, които не могат да живеят добре като вегетарианци, трябва да приемат тази жертва елегантно и без чувство за вина, а в замяна да работят за по-добри условия на животните. Въпреки това, в интерес на духовната работа те могат да сведат до минимум употребата на месо, особено от бозайници, за предпочитане е морската храна. Тъй като нашата раса ще става все по-духовна в бъдеще и телата ни ще се променят, вегетарианството ще стане универсално.

Източник: nanocom-bg.com

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft