Антицелулитна козметика в 3 стъпки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Антицелулитна козметика в 3 стъпки
1513

Антицелулитна козметика предлагат много козметични фирми, дори цели антицелулитни програми. Независимо коя марка ще изберете, прилагането на антицелулитна козметика предполага няколко стъпки за постигане на максимален ефект.

Антицелулитната козметика е отлично средство за профилактика на целулита, а в съчетание с физическа активност и правилно хранене, може да помогне в началните етапи от развитието му. Но когато е нужна вече не профилактика, а лечение на трайно съществуващ проблем, антицелулитната козметика е безсилна и трябва да се потърси помощ от специалист.

Антицелулитна козметика в 3 стъпки
Първата стъпка е ексфолиацията. Преди да нанесете антицелулитните кремове, както и повечето козметични продукти, кожата трябва добре да се почисти и подготви. На повърхността й постепенно се натрупва слой мъртви вроговени клетки, в резултат на което става неравна и груба. Ефектът от козметиката е значително намален, тъй като натрупаните клетки блокират проникването на активните компоненти. Ексфолиантите отстраняват тази преграда. След третирането с тях кожата става по-гладка и нежна, започва да диша и по-добре усвоява козметиката.

Втората стъпка е прилагането на самата антицелулитна козметика , която се нанася върху проблемните зони. Антицелулитните продукти обикновено съдържат различни активни съставки: кофеин, екстракти от бръшлян, зелен чай, водорасли, витамини и много други компоненти, които стимулират разграждането на мазнините и оттичането на лимфата, активизират микроциркулацията и клетъчното дишане.

Третата стъпка в антицелулитната програма е прилагането на укрепващи средства за кожата, които поддържат тонуса и еластичността и я предпазват от отпускане при намаляването на обемите.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft